Patrick Hiemstra – Studio HIEM

Over de kunstenaar

Patrick Hiemstra

Patrick Hiemstra werkt onder de naam Studio HIEM als ontwerper, illustrator en stylist. Het herdefiniëren van gender met extravagant volume komt terug in elk van die disciplines. Zowel letterlijk als figuurlijk. 

Patrick woont en werkt in Arnhem en is Cum Laude afgestudeerd aan de hogeschool voor de kunsten in Utrecht. 


Over de tentoonstelling

Gender is a construct. Tear it apart!  

Het werk van Studio HIEM gaat over het herdefiniëren van gender met extravagant volume. Letterlijk als in dat ik graag werk met vele ruffles, tule, slepen et cetera. Bewegend met drama, hysterie en maximalisme. Figuurlijk dat ik mijn werk presenteer met volume, unapologetic en in your face.”  Je kunt er niet omheen.   

Dit is zowel herkenbaar in de illustraties als in het ontwerp en de styling daarvan. Het is enorm specifiek en daarmee exclusief. Maar ondertussen all- inclusive, iedereen kan het dragen als ze zouden willen. Iedereen kan geportretteerd worden in een modische karikatuur van studio HIEM.   

Het creëren van een wereld waar je niet bepaalde regels hoeft te volgen om serieus genomen te worden. Om erkend te worden. Om gerespecteerd te worden. Dat is de missie. 

3 juni t/m 31 augustus 

Rozet Centrum, Kortestraat 16, Arnhem 

Deze tentoonstelling maakt deel uit van de tentoonstelling MY, MYSELF AND I Het volledige ME MYSELF AND I programma vind je op rozet.nl/mode 

Lees meer
Lees minder

Foto's en video's