Jef Montes – Marinero

In het experiment Project Marinero onderzoekt Jef wat de invloed van weersomstandigheden is op de vorming van kledingstukken. Jef heeft garens ontwikkeld die organisch van vorm veranderen door weersomstandigheden.

Over de kunstenaar

Jef Montes - Marinero

Over de tentoonstelling

Project Marinero is een experiment van modeontwerper Jef Montes. Jef is in 2012 afgestudeerd aan ArtEZ Fashion Design Arnhem en tijdens zijn afstuderen begon hij zich te interesseren voor het ontwikkelen van materialen en garens. 

In het experiment Project Marinero onderzoekt Jef wat de invloed van weersomstandigheden is op de vorming van kledingstukken. Jef heeft garens ontwikkeld die organisch van vorm veranderen door weersomstandigheden als temperatuurverandering, regen en zonneschijn. Hierdoor wordt het materiaal van het kledingstuk bepalend voor de vorm van dit kledingstuk. 

Met zijn onderzoekstraject wil Jef bijdragen aan een meer duurzame mode-industrie, waarbij de consument de waarde van een product beter leert begrijpen. 

Tijdens FDFA’21 plaatst hij een aantal paspoppen gekleed in kledingstukken van deze garens in de hal van Rozet en bovenop het dak. De vormverandering van de kledingstukken zijn vastgelegd door middel van een timelapse. 

4 juni t/m 3 juli 

Rozet Centrum, Kortestraat 16, Arnhem 

Lees meer
Lees minder

Foto's en video's